Reklám

Alba-Point Tax Kft.
Könyvelés,könyvvizsgálat.
www.albapoint.hu

Rendszerünkben jelenleg 2863 db antik, régiség, műtárgy hirdetés található!

Antik, Westminster dallamos, Suevia kandallóóra

Eladó antik óra | # 11144 | 2018-01-07. 19:22

Hely: Magyarország, Budapest, Budapest, XIV. ker.

Ár: 23 500 Ft

Régiség leírása:


Esztétikailag jó, technikailag kiváló állapotú, a 30-as évek elején gyártott, német készülék. Az előlapon látható óraszámlapos horgony réz márkajelet a Sindelfingen és Berlin székhellyel 1920 körül Herbert Tilvich által alapított Uhrenfabrik Suevia GmbH használta. A háború után ezt az Anker és Goldanker jelzések váltották fel a cégnél. A szép formájú, sötét mahagóni színű fadoboz elöl fafaragásokkal díszített. A politúron oldalt felül ­–a több mint nyolcvan év eredményeként­– nem zavaró lepattogások, hajszálrepedések, melyek pálmaolajjal stabilizáltak. Rézszerkezet, a Sueviánál igen ritkán használt ingás időzítéssel. A szerkezet hátsó szerelőlemezén a 4742 MADE IN GERMANY szám és felirat van beütve (gravírozva). A doboz hátsó ajtaján belülről egy németnyelvű használati utasítás van felragasztva Nº 37449 azonosítószámmal. A Westminster dallam negyedét, felét, háromnegyedét üti negyed, fél, ill. háromnegyed órakor. Órakor a teljes dallam, majd a megfelelő számú háromhangú gongütés hangzik. Egy felhúzással egy hetes működés. Az eredeti felhúzókulcs mellékelve. Befoglaló méretek: szélesség 64cm, magasság 24cm, mélység 17cm. Tömeg: 4,3kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1500 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.

Fotó 5 db. Nagyításhoz klikk a képre.


Hirdető elérhetőségei:


Név: Kajko1 [ magánszemély ]
Telefonszám: 0612521881

Kajko1 hirdető összes régiség hirdetése »

Eszközök:


Megjelenés: 3037 x

REKLÁM

EGYEDI BELSŐÉPÍTÉSZETI ÜVEGEK GYÁRTÁSA!
Zuhanykabinok, üvegkorlátok, üvegfalak, konyhai hátfalüvegek, üvegborítások radiátorra. Ingyenes szaktanácsadás és helyszíni felmérés. Hívjon: +36(30)9579-241
www.belledeko.hu


Szponzorált linkek - Miért jelentek meg ezek a reklámok?

Portál:

CÍMLAP

RÉGISÉG HIRDETÉSEK

REKLÁM LEHETŐSÉG

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Információk:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Portál használata

Régiség hirdetések kiemelése

Reklám lehetőségek

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

© 2008-2018 AntikHirdeto.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Súgó